A finom falatok és kellemes italok minden konferencia vagy céges rendezvény elengedhetetlen részét képezik. Ezt a résztvevők általában élvezik, de a szervezőknek sajnos rengeteg fejfájást okozhat.
Természetesen a téma körüli feszültség nem abból fakad, hogy bárki is sajnálná az ellátást a dolgozóktól, hanem az előkészítés, lebonyolítás nehézségei miatt lehet kellemetlen a folyamat. Szerencsére van erre megoldás, melyről cikkünkben bővebben is szót ejtünk.
A profi cateringszolgáltatás minden cégnek jól jöhet
Catering témában az Ordit.hu szakértőit kérdeztük: tapasztalataik szerint a modern világban az irodai étkezések, bekészítések feladatát érdemes profi cégekre bízni, ugyanis ez óriási terhet vesz le a rendezvényszervező személy válláról.
A cateringgel és ételrendeléssel foglalkozó cégek minden háttérfolyamatot intéznek, a konferenciák szervezőinek csupán a létszámra, költségkeretre, intoleranciákra és egyéb igényekre vonatkozó adatokat kell átadni számukra. Ha egyeztettek arról, hogy milyen ételekre és italokra van szükség, akkor a szervező innentől kezdve hátradőlhet, hiszen a cateringcég munkatársai intézik az ellátást.
Akár hosszútávú együttműködésre is van lehetőség
Tovább egyszerűsíthető a cégek dolga azzal, hogyha hosszabb távban gondolkoznak: rendszeres események, esetleg folyamatos céges ellátás igénye esetén állandó együttműködésre vonatkozó szerződések is megköthetők.
Ebben az esetben a megbeszélt összejöveteleken automatikusan megoldottá válik az étkezés kérdése, nem szükséges állandó figyelmet fordítani rá. Járulékos előny, hogy a hosszabb közös munka során a számlázás is kényelmesebb verzióban történik.
Milyen ételek rendelhetők?
Természetesen a professzionális cateringcégek számos opciót kínálnak, és itt most nem csak az étlap sokszínűségére gondolunk.
Az alábbiakban szemléltetjük a leggyakoribb lehetőségeket, melyek lehetővé teszik a rendezvényhez passzoló étel- és italkiszolgálást:
- reggeli bekészítések;
- szendvicsek;
- kávészünet bekészítések;
- hidegtálak;
- finger food catering;
- irodai meleg ebéd;
- teljeskörű rendezvény catering;
- torta- és süteményrendelés;
- gyümölcs bekészítések.
Ahogyan az a felsorolásból is látható, a catering számos lehetőséget biztosít a céges rendezvények ellátásának biztosítására.
Milyen minőségű ételekre számíthatunk?
Rendkívül fontos kérdés a catering kapcsán az ételek minősége, hiszen az ízetlen, rossz ízű fogások kidobott pénzt jelentenek, plusz a rendezvényt szervező cég hírnevén is csorbát ejthetnek.
Szerencsére már elérhetők olyan profi cateringcégek, akik Budapest népszerű éttermeivel és ételbárjaival működnek együtt. Van olyan szolgáltató, aki például a Blue Agori étlapjáról is biztosít fogásokat, de ez csak egy példa a sok partnerük közül.
A minőségi éttermekkel való együttműködés garanciát jelent a finom falatokra – ugye már világos, miért a cateringcégek jelentik a legegyszerűbb és leghatékonyabb módot az ellátás megszervezésére?