A jó balkonláda tartós és bírja a megpróbáltatásokat

0
173
A jó balkonláda tartós és bírja a megpróbáltatásokat

Nagyon sokan már alig várják minden esztendőben, hogy beköszöntsenek a simogatóan meleg napok, és végre ismét sok időt lehessen eltölteni a teraszon, az erkélyen vagy a kertben. Mert milyen jól is telik ott a szabadidő kertészkedéssel vagy csak egyszerű sütkérezéssel. Ráadásul a szép és pont megfelelő méretű és anyagú virágcserepekkel és balkonládákkal remekül fel is tudod dobni ott is a teret.

Remek növénylak, s kiválóan mutat a térben

Ha bővítenéd a balkonláda készleted, akkor a Mentool.hu palántázás, növénynevelés oldalán a helyed, ahol a különféle balkonládák és virágcserepek mellett már szuper csíráztatókat, kertészeti fóliákat és a nélkülözhetetlen tápanyag utánpótláshoz szükséges eszközöket is kényelmesen beszerezheted.

A balkonláda persze nem napjaink találmánya. Kezdetben valószínűleg még csak fából vagy fémből készítették ezeket a nemcsak a növények elhelyezésére, hanem díszítésre is kiváló kiegészítőket. Mikor egyre többen kezdtek el beköltözni a városokba, ott már bizony nem mindenkinek jutott kert. 

De szerencsére a cserepek mellett a balkonládák remek lehetőséget adtak arra, hogy a lakásban, illetve az erkélyen is lehessen növényeket termeszteni. Sokan azt is kihasználták, hogy a virágokkal teli ládákkal és cserepekkel még fel is díszíthetik a tereket. Pont úgy, mint ma is.

Sokféle változatban kapható

Ma már a balkonládák széles választékából válogathatnak az érdeklődők, így te is különböző anyagokból gyártott modelleket vásárolhatsz a Mentool.hu webáruházban. De persze a nagy méret- és színválasztékban sem fogsz csalódni. A balkonládák kiválasztásakor érdemes lehet figyelembe venned, hogy mekkora annak a térnek a mérete, ahová majd a termékeket tenni akarod. 

Sokan szeretnek egymással megegyező színű, formavilágú és anyagú termékeket elhelyezni a kültereikre, hogy minél egységesebb legyen ott az összhatás. Kaphatók már a klasszikus stílustól kezdve a modern formatervezésig mindenféle típus, a fehértől a világos barnán át egészen a sötét színű változatokig. Mivel ezek a termékek a szabad ég alatt lesznek, fontos, hogy időjárásállók, azaz nagyon strapabírók legyenek, jól viseljék az erős napfényt, a szelet és az esőt is.

Alátéttel még jobb

Arról sem érdemes megfeledkezned, hogy a növényeidnek is tökéletes megfeleljenek a cserepek és a balkonládák. A Mentool.hu webáruházban minden terméket alátéttel árusítanak, így azokat tarthatod a földön, virágtartón vagy akár speciális tartón is.

Ha már van arról elképzelésed, hogy milyen növényeket szeretnél telepíteni, s tudod a rendelkezésre álló tér pontos méreteit is, akkor már csak a növénylakok formájáról, stílusáról, színéről és a méretéről kell döntened. A beléjük ültetett virágok vagy akár zöldségek pedig majd garantáltan meghálálják az alapos előkészítést és a mindennapi gondoskodást termésükkel, szépségükkel és illatukkal.

Kép forrása: mentool.hu