Hogyan alakíthatjuk ki otthonunk teljes körű védelmét?

0
153
Hogyan alakíthatjuk ki otthonunk teljes körű védelmét

A biztonság kérdése egy olyan pont mindannyiunk életében, amely meghatározhatja, hogy hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, de akár azt is, hogy milyen teljesítményre vagyunk képesek az adott alapról kiindulva.

Hiszen mindenkinek szükséges egy biztos háttér, amelyből kiindulhat. Ez legtöbbünk számára az otthonunk, ahol teljesen önmagunk lehetünk anélkül, hogy bármilyen veszéllyel szembe kellene néznünk. Ám ez a biztonság nincs meg magától sajnos, hiszen ahhoz túlontúl sok rossz szándékú ember járkál a világban. A megteremtéséről tehát nekünk magunknak kell gondoskodni.

Betörésvédelem

Az első feladatunk a betörésvédelmi rendszer kialakítása lesz, amelyhez a DEFLOC riasztórendszerei és a szükséges kiegészítők is beszerezhetők. Olyan termékcsoportokkal találkozhatunk ezen a kategórián belül, mint a riasztóközpontok és riasztóközpont szettek, a kezelők, az érzékelők, a bővítőmodulok, az átjelzés és tartozékai, a hang- és fényjelző eszközök, a rádiós távkapcsoló-átjelzők, valamint a programozás kellékei.

A riasztórendszer egy olyan eszköz, amellyel valódi védelmet tudunk kialakítani. Már a megléte is gyakran visszatartó erő, de a fény- és hangjelzés bekapcsolása is elijeszti a legtöbb nem várt látogatót. Ha szeretnénk a maximumot kihozni ebből a lehetőségből, akkor érdemes egy biztonsági szolgálatot is megbíznunk, akik probléma esetén pillanatok alatt a helyszínen teremnek, és természetesen a szükséges intézkedés sem marad el.

Gondolkozzunk komplett megoldásokban!

Az a helyzet, hogyha valóban teljes körű biztonságot szeretnénk, akkor nem elégedhetünk meg egyetlen rendszerrel. Egy kamerarendszer telepítésével azonban már magasabb színvonalat tudunk biztosítani. A képi rögzítés, kiváltképp, ha jól látható felvételeket készít még sötétben is, szintén elrettentő erővel bírhat a betörők számára. Probléma esetén pedig bizonyítékkal szolgálhat a rendőrségnek.

De arra is alkalmas, hogy megelőzzünk vele ilyen helyzeteket, hiszen észrevehetjük például, ha rendszeresen gyanús alakok ólálkodnak a házunk közelében, vagy egy ismeretlen autó parkol rendszeresen pont a mi házunk előtt, s nem a szomszéd kocsijáról van szó. 

Ha már kamera, érdemes megemlíteni a videós kaputelefonokat is. Hiszen védelemre nem feltétlenül csak olyankor lehet szükség, amikor senki sem tartózkodik az épületben. Gondoljunk a házban egyedül lévő gyermekünkre vagy a nagymamára: jobb, ha ajtónyitás előtt ellenőrizhetik, hogy kik szeretnének bejutni. Ráadásul egy komolyabb kaputelefon arra is képes, hogy eltorzított férfi hangot adjon nekik, illetve arra is, hogy ha nem is vagyunk otthon, a telefonunkon keresztül mégis beszélhessünk az ajtónk előtt állókkal.

Az alapok is fontosak

A végére hagytuk, mert valójában ez igazán egyértelmű és köztudott, hogy megfelelő minőségű nyílászárók és zárak nélkül, illetve világítás hiányában sérülékeny marad a rendszerünk, legyen bármilyen kitűnő a többi eszközünk.