Íme néhány sminktipp, amely különösen jól jöhet, ha száraz bőrrel rendelkezel!

0
144
kozmetikum

Mint minden bőrtípusnak, úgy a száraznak is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Elkerüli ugyan a túlzott faggyútermelés, így kevésbé alakulnak ki rajta pattanások, ám a szárazabb hámréteg rendkívül könnyen irritálódik, amelynek köszönhetően sokkal jobban ki van téve a bakteriális fertőzéseknek. Ráadásul az esetében az égő, viszkető érzés sem ismeretlen.

Ezért is okoz a legtöbbünknek különösen nagy fejtörést a száraz bőrön való sminkelés. De szerencsére van néhány praktika a tarsolyunkban, amely bevethető a tartós végeredmény érdekében.

Folyékony alapozó használata

Mivel a folyékony alapozó nem ül meg a barázdákban és a mosolyráncokban, valamint természetesen hidratált hatásúvá teszi a sminket, ezért száraz bőr esetén ez a textúra a legideálisabb az alapozáshoz. 

Kifejezetten ajánljuk számodra a DOUGLAS alapozóinak kínálatában is megvásárolható Clinique Even Better Makeup Broad Spectrum SPF 15 száraz és olajos kombinált bőrtípusokhoz készült alapozót, amely bőrgyógyászok által lett kifejlesztve. A felvitel után azonnal tökéletesíti a bőrt, javítja az elszíneződéseket, a sötét foltokat és egyenletes felszínt képez.

Az elengedhetetlen primer

A primer felvitele egy igazán fontos fázisát jelenti a sminkelésnek, száraz bőr esetén pedig különösen. A DOUGLAS primerjeinek kategóriájában lehet kapni belőle száraz bőrre ajánlott verziót, amely sokkal kiadósabban hidratál, ezáltal pedig képes feltölteni a kisebb barázdákat, és kivédeni a száraz foltokat. Nem válik tehát porózussá, repedezetté, illetve kiszáradt hatásúvá a smink.

A megfelelő applikátor

A száraz bőr sminkelése esetén nemcsak a készítmények számítanak, hanem az eszközök is. Abban az esetben ugyanis, ha túl durva sörtével rendelkező ecseteket használsz, azok könnyedén megsérthetik a felületét, és irritációt okozhatnak. Ezért is szokták általában a szakértők a blendert vagy a puha sörtéjű ecseteket javasolni.

Az arcpermet használata

Ha szeretnéd elkerülni napközben a cserepes hatást, és arra törekszel, hogy a sminked egységes maradjon, akkor a hidratáltság visszaállítása érdekében fújj egy kevés arcpermetet az bőrödre! 

A mi személyes kedvencünk a Dior Forever Perfect Fix Face Mist. A mikrodiffúzora szabályosan fátyolként borítja az arcra a frissítő permetet, és ami még jobb, hogy anélkül teszi tartóssá sminket, hogy változtatna a színén. 

Ha megpróbálsz a jövőben odafigyelni a fentebb említett dolgokra, akkor búcsút inthetsz a dekorkozmetikumok szárító hatása következtében kialakuló hámló foltoknak, illetve a hajszálrepedésekben összegyűlő festéknek, amely egyenetlenné teszi a sminkedet.