Ellenőrzött biztonsági bejáratok, amelyek garantálják védelmünket

0
144
bejárat

Az automatizálás és vezérlés területén egyre nagyobb igény mutatkozik a modern gyártási folyamatok iránt. A vállalatok a haladó technológiák, az önműködő folyamatok felé fordulnak, ami lehetővé teszi a gyors és hibamentes működést.

Nincs ez másként az épületüzemeltetés területén sem, ahol a beléptető rendszerek, bejáratok és biztonságtechnikai eszközök között a technológiai újítások számtalan variációja megtalálható. A FAAC Hungary Kft. iparágak szerinti bontásban kínál megoldásokat az ellenőrzött módon történő beléptetéshez is. 

Kinek ajánlott az automatizált beléptetés?

A belső terek védelmére, a lezárt területekre történő be- és kijutásra egyre több helyen alkalmaznak automatizált rendszereket. A pénzügyi szektorban működő épületek védelme igazán fontos, de a nagy forgalmat lebonyolító középületek és területek biztonsága érdekében is számos helyen használnak automatizált és vezérelt beléptető rendszereket. 

Gondoljunk csak a repülőtéri biztonsági zónákra, ahol fokozott ellenőrzés történik. De a kiemelt biztonságú épületek, mint például a minisztériumok, börtönök vagy a magánszektor egyes épületeinek védelme hasonló megoldásokat kíván.

Egyedi igényeket kiszolgáló rendszer

A magas biztonsági fokozatú bejáratok minőségi anyagok beépítésével és a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával készülnek. Az eltérő igényekre szabható védelem több elemből tevődik össze. A nyílászárók speciális kialakítása mellett a ki- és beléptető rendszer automatikája, valamint az egyéb ellenőrző rendszerek, mint például a fémdetektor, ujjlenyomat-ellenőrző vagy RFID/NFC olvasók beépítésére is lehetőség nyílik.

A rendszerek általában jól szabályozható forgalomáramlást biztosítanak, ami azt jelenti, hogy a megfelelő azonosítóval rendelkező személyek áthaladása a bejáratokon egyszerűen és gyorsan biztosított. Azokban az esetekben pedig, ha nincs engedélye a ki- vagy belépőnek, megakadályozzák az áthaladást. Ezt általában biztonsági kabinok vagy forgóajtók, zsiliprendszerek kialakításával oldják meg.

Közkedvelt nyílászáró típus

A vállalkozások, közintézmények körében gyakran használt íves kabint számos irodaház, kórház, bank épületébe építették már be. Rozsdamentes vagy festett kivitelű nyílászáró kiválóan igazítható a meglévő arculathoz, így meglévő épületbe is beszerelhető. Egyébként is könnyen beépíthető elem, mely szállításkor modulonként kerül a megrendelőhöz.

A helyszínen összeállított, íves automata tolóajtó szárnyakkal készült nyílászáró strapabíró és nagy teljesítményű hajtó rendszerrel készül. Gyors és biztonságos üzemeltetést garantál és az egyedi igényekhez igazítható.

Lehetőség van az üvegezést BR3 golyóálló, RC4 biztonsági előírásoknak megfelelő műszaki tartalommal ellátni. A rendszerhez ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerő is csatlakoztatható, sőt az antimaszk rendszer segítségével kiszűrhetőek az esetlegesen illetéktelen behatolást tervezők is.