5 tipp a kocsikulcs elvesztése ellen

0
356
autó kinyitása

Itt a nyár, amikor sokfelé utazgatunk, a kocsikulcsot pedig a megszokottól eltérő helyeken tároljuk, ide-oda adogatjuk. Nem csoda, ha időnként lába kél.

A kocsikulcs elvesztése komoly bosszúságot és stresszt okozhat. Ahhoz, hogy elkerüljük ezt a kellemetlenséget, érdemes néhány egyszerű szabályt betartanunk. Íme öt tipp, amely segíthet megelőzni az autókulcs elvesztését:

  • Legyen állandó helye!
    Jelöljünk ki egy biztonságos helyet otthonunkban, nyaralónkban, táskánkban és mindig ezek a helyek egyikére tegyük a kocsikulcsot. Ez lehet egy kulcstartó, egy kulcstál vagy egy kis szekrény a bejárati ajtó közelében, a megfelelő zseb a táskában. A kulcs mindig legyen ugyanazon a helyen, így kisebb az esélye, hogy elhagyjuk.
  • Készítsünk egy tartalék kocsikulcsot!
    Tartsuk azt másik biztonságos helyen. Ez lehet például a hozzátartozó személynek, a barátnak vagy a szomszédnak a lakása. Ha elveszítjük a főkulcsot, még mindig van lehetőségünk bejutni az autóba és vezetni.
  • Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen szem előtt a kocsikulcsunk!
    Amikor utazunk, ne hagyjuk a kocsiban, még akkor sem, ha kiszállunk, ha csak rövid időre is. Tartsuk magunknál helyezzük biztonságosan a táskánkba, cipzáros zsebünkbe.
  • Egész jók a technológiai megoldások!
    Használjunk olyan technológiai eszközöket, amelyek segítenek megtalálni a kocsikulcsot, ha véletlenül elvesztettük. Néhány autógyártó már kínál okostelefonos alkalmazásokat, amelyek segítségével megtalálhatjuk a kulcsot a térképen vagy hangjelzéssel aktiválhatjuk.
  • Ellenőrizzük rendszeresen, alakítsuk ezt szokássá.
    Fejlesszünk ki olyan szokásokat, hogy mindig tisztában legyünk a kocsikulcsunk helyével. Például mindig győződjünk meg róla, hogy a kulcs a táskában van-e, mielőtt elindulunk otthonról vagy egy másik helyről. Ne csak akkor nézzünk utána, amikor szükség van rá.

Ha mégis elveszítjük a kocsikulcsot

Van néhány teendő, amit követhetünk, ha mégis megtörténik a baj.

Először is, nyugodjunk meg és próbáljunk emlékezni, mikor és hol láttuk utoljára a kulcsot. Lehet, hogy csak egy kis figyelemhiányról van szó és hamarosan rájövünk, hol lehet.

Ha nem találjuk a kulcsot, forduljunk erre felkészült szakemberekhez, akik képesek megoldani a kulcsproblémát. Az év minden napján, 8-17 óra között rendelkezésre állnak, hogy segítsenek. Számukra az autózár javítás rutin feladat, amit rövid idő alatt megoldanak.

Ne feledjük, hogy a kocsikulcs elvesztése nem feltétlenül jelenti a nyaralás, kirándulás végét. Megfelelő elővigyázatossággal és a fent említett tippek alkalmazásával csökkenthetjük az esélyét a kulcs elvesztésének, de ha mégis megtörténik, szakemberek állnak rendelkezésre a probléma megoldásához.