Tippek zongoristáknak!

0
307
zongoran_jatszik_intermuzika

Mi vagy esetleg gyermekünk éppen most kezdett el zongorázni? Biztosan izgatottak vagyunk amiatt, hogy egy ilyen csodálatos hangszeren játszhatunk. Azonban elképzelhető, hogy kezdőként nem vagyunk tisztában azzal, hogy miként is lássunk neki, ezért cikkünkben hoztunk pár tippet a kezdeti nehézségek elkerülése érdekében.

Helyes testtartás

A zongoristák körében gyakori probléma a nem megfelelő testtartás. Természetesen kezdőként sokan egyenes háttal és a lábunkat laposan a földön tartva ülünk oda a zongorához, de ahogy telik-múlik az idő, erre egyre kevésbé figyelünk majd oda. Ha romlik a testtartásunk, akkor az a későbbiekben váll és nyak problémákhoz vezethet. Figyeljünk oda a testtartásunkra és ha szükséges, akkor korrigáljuk, így hosszú ideig fogunk örömmel zongorázni.

Ne akarjunk gyorsan megtanulni zongorázni

A kezdők gyakorta esnek bele abba a hibába, hogy gyorsan szeretnének megtanulni zongorázni és emiatt túl nagy elvárásokat támasztanak magukkal szemben. Ne akarjunk kezdőként pár hónap alatt profivá válni, mert úgysem fog sikerülni. Lassan és folyamatosan haladjunk a célunk felé. Fordítsunk elegendő időt a megfelelő technika és készségek elsajátítására. Naponta 30 perc gyakorlással is elérhetjük céljainkat.

Legyenek terveink

Szintén a kezdők gyakori hibája, hogy nincsenek terveik. Ha otthon tanulunk és nem zenetanárnál, akkor állítsunk fel egy tervet. A hatékonyabb és eredményesebb gyakorlás sokkal könnyebben eljuttat a kívánt célokhoz. Minden gyakorlás előtt vessük papírra, hogy éppen melyik dalt, vagy melyik akkordot, skálát szeretnénk begyakorolni.

Ne zárkózzunk el a többi zongoristától

Sokan gondolják azt, hogy a zongorázás nem lehet egy közösségi élmény, pedig ez nem így van. Bátran csatlakozzunk egy közösséghez, ahol megoszthatjuk tapasztalatainkat. Ne szigetelődjünk el teljesen, mert az nem fog sikerre vinni. Egy csoport inspirálhat és motiválhat minket. Ha látjuk, hogy mások milyen szépen fejlődnek, akkor mi is azon leszünk, hogy ezen a jó úton járjunk. A közösségi tanulás támogatóan hathat bárki számára.

Vásároljunk minőségi zongorát

zongora kiválasztása talán az egyik legfontosabb teendőnk. Mivel igen sok gyártó cég képviselteti magát a boltokban, ezért kérjük szakember segítségét. Ha fontos, hogy a hangszerbolt Budapest városában legyen, akkor nézzünk körül az interneten, hogy milyen lehetőségeink vannak. Vidékieknek sem kell kétségbe esniük, hiszen a nagyobb városokban is számtalan üzlet áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a legjobb zongorát szerezhessük be álmaink valóra váltására.