Amivel hozzájárulhatsz gyermeked focis sikereihez

0
261

A futball egy olyan sport, mely az egész világot lázba tudja hozni, főleg a nagyobb bajnokságok, kupák idején.

A fociért a gyerekek nagy része rajong. Jellemzően a fiúké a futball, de néhány kislány is időnként fiúkat megszégyenítő küzdelmet folytat a pályán. A szülők mindig büszkén tekintenek csemetéjükre és természetesen egyénileg is szurkolnak nekik, hogy jól cselezzen, sok gólt rúgjon és klasszul védjen, ha kapus szerepbe kerül.

Ahhoz, hogy a támogatásuk szülői részről maximális legyen, nem csak a meccsek előtti gyakorlás, biztatás és a lelátón folytatott hangos szurkolás szükséges, hanem a lehető legjobb felszerelést kell biztosítani számára.

A tökéletes felépítésű gyerek focicipő és a labdák kapu előtti megállítását nagyban segítő minőségi kapuskesztyű hozzájárulnak az eredményesebb szerepléshez ezáltal gyermekünket boldogabbá tehetik. Emellett a büszkeséggel együtt jó érzés töltheti el a szülőt, nagyszülőt, mert az ő keze is benne van a sikerben.

Így válassz focicipőt gyermekednek

Amíg gyermeked lábmérete nem haladja meg a 38,5-es méretet, gyerek focicipőt vásárolsz neki. Ha centivel méred, ez azt jelenti, hogy 25 cm-nél nem hosszabb lábú csemetéd junior cipőt fog hordani a meccsek alatt. Ilyenkor még nem kell annyit költened a lábbelire, mint később, amikor a felnőtt verzió kerül sorra, hiszen a profi felnőtt cipőkben már jelen vannak azok a technológiák, melyek itt még nem szükségesek a kihasználatlanságuk miatt. Ettől függetlenül a gyerek focicipők a legnagyobb gondossággal, a legjobb anyagokból készülnek.

Ezekre a szempontokra figyelj oda a vásárlásnál:

  • Legyen a cipő kényelmes!
  • Feleljen meg a pálya típusának: stoplis, műfüves és teremcipő közül választhatsz, de általában az egész évben sportoló gyerekeknek mindhárom félére szükségük van. Éppen ezért létezik univerzális talp. Márkánként változik a kínálat.
  • Ne csak a talp lemérésére hagyatkozz, próbáljon fel a gyermek 1-2 méretet, mégpedig lábszárvédővel, focizoknival együtt. Sem szűk, sem kicsit nagyobb cipő nem megfelelő, mert komoly sportsérülésekhez vezethet. Szerencsés olyan platformot használni, mint az r-gol.com, ahol a gyártók mérettáblázatával is összevethetjük a mért talphosszt, ez segítségünkre lehet akkor is, ha a gyermek bizonytalan a kényelmet illetően.

A kapus megérdemli a jó kesztyűt!

A kapuskesztyűnél a legfontosabb a tapadás és a kényelem, nem a kézvédelem a szerepük. Ehhez is találunk mérettáblázatot, de a legjobb mód a vásárlás előtt a felpróbálás.

Egy biztos, minél alaposabbak vagyunk a választásnál és igényesek a vásárlásnál, annál többet teszünk gyermekünk játék közbeni labdaérzetéért.