TRX kötél az otthoni edzéshez

0
500
TRX edzés

A TRX kötél, avagy a Suspension Trainer egy olyan mobil edző eszköz, amivel szinte egy edzőterem is helyettesíthető, ha nem vágysz komoly súlyzókra, hanem elég helyettük a saját tested súlya is.

Hazánkban egyre nagyobb a kínálat a TRX-ből, az egyik legnagyobb választékot a
gymstore.hu webáruházban találhatod, ahol ráadásul minőségi darabot szerezhetsz be az otthoni edzéseidhez.

Furcsa, hogy egy heveder szerű eszköz ilyen sokoldalú lehetőséget nyújthat a testedzéshez, de már bizonyított, így bátran elhiheted, hogy amire képes, az több annál, mint sejtenéd. Egy percig se hidd, hogy a TRX kötéllel ez edzések túl könnyűek, mert a testhelyzetek egy részében kapaszkodva végzel olyan gyakorlatokat, melyeket eddig szabadon végeztél. Éppen ellenkezőleg! A kapaszkodás segítségével olyan testhelyzeteket vehetsz fel, melyekben a legtöbb izmodat, köztük a mélyizmaidat is megmozgathatod.

Kis helyigényével a legszűkebb otthonok edző eszköze lehet. Sőt! Egy kis tasakban elfér, úgyhogy akár a közeli erdőbe, parkba is könnyen magunkkal vihetjük egy klassz szabadtéri edzés erejéig. Azért arra figyeljünk, hogy mozgás közben óhatatlan hozzáérhetünk a helység falaihoz, így az itt lévő képek helyett választhatunk dekoratív fali falmatricákat, hiszen ezek nem esnek le az intenzív mozgásokkor sem.

Miért olyan tökéletes edző eszköz a TRX?

Talán nincs még egy olyan sport felszerelés, ami ilyen komoly szinten alkalmazkodik minden edzettségi szinthez. Döbbenetes, hogy a gyakorlatok módosításával növelheted a terhelést szintről szintre és ehhez nem kell semmilyen plusz kiegészítő. Ráadásul könnyen igazíthatod a korodhoz és fittségi szintedhez a gyakorlatokat.

A teljes tested edzését megoldhatod vele, egyetlen eszközként edzi a karizmokat, lábizmokat, hasizmot, hátizmot is, de az egyes testrészek edzése minden alkalommal a törzset is igénybe veszi, így az eredmény sokkal hatékonyabb. Nem kell kézi súlyokkal bajlódnod, csak a szükséges mértéknek megfelelően kell bevetned a saját testsúlyodat, hiszen az mindig kéznél van, miért ne használnád ki?

Akárhova mész, legyen az egy üzleti út, rokonlátogatás vagy nyaralás, az edzést többé már nem kell kihagynod. Egy nagyobb neszesszer méretű tasakban magaddal viheted a TRX kötelet, a használatához pedig elég egy stabilan csukódó ajtó, előtte pedig egy 3-4 négyzetméteres hely. Ugye te is úgy gondolod, hogy ez bárhol akad? Még a szűkebb szállodai szobákban is.

Tippek az optimális hatásért

A TRX kezdő gyakorlatokat a csomagolásban megtalálod. Nem az a cél, hogy kapkodva végigszaladj az összes gyakorlaton, sokkal fontosabb, hogy jól csináld, amit csinálsz és pontosak legyen a mozgáselemek. Türelmesen tanuld meg egy-egy gyakorlat pontos kivitelezését, figyelj a helyes beállításra. Az ellenállásban végzett gyakorlatokat minél lassabban végzed, annál hatékonyabbak lesznek.

Ha növelni szeretnéd az intenzitást, közelíts a rögzítési ponthoz. A hevedereket állíthatod hosszúra, rövidre, erre színekkel való jelölést is találsz, de mindent gyorsan meg fogsz érteni, ha elolvasod a leírást.