Milyen előnyökkel bír a búvárszivattyú?

0
411
buvarszivattyu - szivattyuk - topnetmo.hu

A folyamatosan változó környezeti hatások kiküszöbölésére egyre komolyabban oda kell figyelni. Nem meglepő, hogy a kertes ingatlanok többségében már található fúrt kút, amiből a vízkinyerést többnyire búvárszivattyú közbeiktatásával végzik el a tulajdonosok. Az egyre forróbb és aszályos nyári időszakokban nélkülözhetetlen ezen műszaki rendszerek előnyeinek kiaknázása, amivel stabilizálható a kert öntözése vagy a lakás igényeinek kiszolgálása, amennyiben a közművesítés hiányos lenne.

Mire használható a búvárszivattyú?

Többségében a rezsiszámlák csökkentésére vagy a közműhálózatok hiányának kiküszöbölésére szokták leginkább bevetni a búvárszivattyú rendszereket. Ezen termékek megfelelnek 80-200 mm átmérőjű furatokba való telepítéshez, de megfelelő kiegészítővel ciszternákból, medencékből, esetenként természetes forrásokból való vízkinyerést is van mód végezni velük. Ekkor nélkülözhetetlen egy úgynevezett köpenycső használata, mert a búvárszivattyú motorjának hűtését a fal és a pompatest közötti vízáramlás látja el. A 9 m-nél mélyebb kutakba mindenképpen ezen termékekre van szükség, a kellő hatékonyság biztosításához. A motor a készülék alján helyezkedik el, ilyen formában tehát kitolja a folyadékot és ezt nagy hatásfokkal teszi meg.

Történjen precízen a búvárszivattyú telepítése

A cél, hogy a búvárszivattyú hosszú időn keresztül és minél nagyobb hatásfokkal lássa el a feladatát. Ehhez viszont mérvadó a professzionális telepítés. Jobb ezt szakemberekre bízni, vagy legalább hozzáértő tanácsot kérni. A kút paramétereinek ismeretében, amilyen a vízhozam és az üzemi vízszint, megtalálható az az optimális mélység, ahol úgy helyezhető el a pompa, hogy azt télen sem kell kiemelni. A beiszapolódásra ugyanakkor jó figyelni, mert ez lefojthatja és tönkre teheti a készüléket. A búvárszivattyú kiválasztásánál a folyamatos terhelési igényt sem szabad figyelmen kívül hagyni. Jól ismert márkák a Pedrollo, Grundfos, Aqualift, Calpeda, amelyek már sokat bizonyítottak ezen a területen. A magas minőség garantálja a megtérülést.