Sarok ülőgarnitúra: így válasszuk ki az otthonunkhoz illő modellt

0
444
wild-garnitura-torezio-sarok

Megmutatjuk, hogyan választható ki a tökéletes sarok ülőgarnitúra, amely kialakításának, anyagának és megjelenésének köszönhetően az otthon egyik legfontosabb bútora lehet.

Egy sarokkanapé már önmagában is hangsúlyos bútor, mely egyszerre kényelmes, praktikus és mutatós is kell, hogy legyen. Egy komplett sarok ülőgarnitúrát nap mint nap használunk, így strapabírónak kell lennie, megjelenésével pedig akár a teljes otthon hangulatát képes meghatározni.

Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan választunk. Most megmutatjuk azt, hogy hogyan találhatjuk meg az ideális bútordarabokat, melyek a lakásunkat egyszerre képesek kényelmesebbé, otthonosabbá és dekoratívabbá tenni.

Miért nem hiányozhat egyetlen otthonból sem egy sarokkanapé?

Ki ne szeretne egy fárasztó nap után hazatérve kényelmesen hátradőlni és megpihenni? Ki ne szeretné, ha vendégeit mindig komfortos és dekoratív környezetben fogadhatná? Természetesen mindenki, éppen ezért azt is mondhatnánk, hogy a sarokkanapé egy olyan bútor, amely egyetlen valamirevaló otthonból sem hiányozhat. Hogy miért?

Egyrészt azért, mert rendkívül praktikus. Egy sarokkanapé a kisebb és közepes méretű szobákban is lehetővé teszi azt, hogy kényelmes ülőfelületet teremtsünk. Ezáltal segít kényelmesebbé tenni a dolgos hétköznapokat, valamint a vendégek fogadását is igazi gyerekjátékká teszi. Másrészt egy jól megválasztott sarokkanapé segít megtölteni a szoba üresen álló sarkát. Ezáltal esztétikusabbá, dekoratívabbá is teszi a környezetét. Ha külsőre megfelelő darabot választunk (amely színét és mintáját tekintve is jól illeszkedik a környezetébe), abban az esetben jóval többet nyerünk egy egyszerű bútordarabnál.

A tökéletes sarokkanapé ugyanis praktikus és mutatós is egyben. Ezt azt jelenti, hogy nemcsak kényelmesebbé teszi a mindennapokat, de kellemes, otthonos környezetet is teremt. Képes meghatározni otthonunk atmoszféráját, ami azt jelenti, hogy egy jól megválasztott modell sokkal több, mint funkcionális bútor. Hiszen egyszerre harmonikusabbá, élhetőbbé teszi a mindennapjainkat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes sarok ülőgarnitúrát?

A tökéletes sarok ülőgarnitúra kiválasztása sokszor komplikáltabb feladat lehet, mint amilyennek elsőre tűnik. A sarokkanapé ugyanis általában az otthon egyik legtöbbet használt bútordarabja, a nappali központi eleme. Egy üres sarok még nem elég ahhoz, hogy megváltsuk a világot, sok dolgot érdemes számításba venni azelőtt, hogy kiválasztanánk a lakásunkba leginkább illő bútordarabot.

Az első és egyben talán legfontosabb dolog a méret. A kiválasztás során figyelembe kell vennünk az adott helyiség méretét és a többi bútor elrendezését is. A túl nagy kanapé kényelmetlenné teheti a mozgást, míg a túlzottan kisméretű bútor egy nagy szobában szinte elveszik, és kevésbé mutat esztétikusan. Érdemes a kanapé körül legalább 50 cm szabad helyet hagyni, ez garantálja a kényelmes, szabad mozgást.

Legalább ennyire lényeges az, hogy a választott bútordarab strapabíró és kényelmes is legyen. Ha szeretnénk, vendégeket fogadhassunk, vagy ha úgy tartja kedvünk, délután elnyújtózhassunk és egy kellemeset ejtőzhessünk rajta. Ennek érdekében szövet, bőr vagy műbőr borítású kanapék közül is válogathatunk.

Végül, de nem utolsósorban fontos szempont, hogy a választott bútordarab jól illeszkedjen a tervezett környezetbe. A sarok ülőgarnitúra hangsúlyos bútor, éppen ezért fontos, hogy színre és mintára is olyat válasszunk, melynek minden eleme jól illeszkedik a szoba többi berendezési tárgyához, a fal színéhez és a dekorációhoz. Ilyen módon biztosak elhetünk abban, hogy az új sarok ülőgarnitúra hozzájárul a kellemesen otthonos, harmonikus környezet megteremtéséhez.

Ha szeretnénk megtalálni a tökéletes megoldást, abban az esetben érdemes szétnézni a Mirjan24 bútoráruház kínálatában, ahol a legjobb minőségű, strapabíró és dekoratív sarokgarnitúrák közül válogathatunk.

Milyen anyagú a tökéletes sarokkanapé?

Az igazán jó sarokkanapé könnyen tisztítható, strapabíró anyagból készül. Választhatunk szövetből készült, vagy bőr, műbőr borítású modellek közül is. Előbbi nemcsak mutatós, de kényelmes megoldást is jelent, és abban az esetben is jó választás, ha a kanapén gyakran szoktunk ejtőzni, szunyókálni.

A bőr vagy műbőr kanapék előnye ezzel szemben, hogy könnyen tisztíthatók. Ha nem lesznek túl piszkosak, elég őket néha áttörölgetni. A bőr vagy műbőr kanapé jó választás lehet azok számára, akik gyakran fogadnak vendégeket, de a kisgyerekes családoknak és azoknak is, akik háziállatokat tartanak. Az egyszerű tisztítás mellett természetesen különböző bőrápoló készítményeket is használhatunk annak érdekében, hogy kanapénk mindig olyan legyen, akár új korában. A szövet borítású kanapék tisztítása komolyabb erőbedobást is igényelhet, így leginkább az olyan háztartásokban jelentenek jó választást, ahol kicsi a szennyeződés esélye.

Butor-Mirjan24 webáruház kínálatában többféle méretű, kialakítású és stílusú sarok ülőgarnitúra is elérhető. Ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára ideális, otthonához leginkább illő megoldást. Azok számára pedig, akik már meglévő bútoraik mellé keresnek kiegészítő darabokat, a kínálatban külön sarokkanapé is elérhető.