Kreatív elektromos fűtés megoldások a ház körül

0
342
infra_hosugarzo_czinege

Az épület hatékony fűtési rendszerének biztosítania kell a megfelelő hőkomfortot, miközben korlátoznia kell az energiaveszteséget is. Mindezt azért, hogy az energiaszámla ne tegye teljesen tropára az otthoni költségvetést. Vajon elérhető ez a hatás elektromos rendszerek használatával? Mennyire kell kreatívnak lennünk, hogy mindez valóra válhasson? Nézzük!

Fűtőkábelek – az autóbehajtók, lépcsők és ereszcsatornák jegesedésének megelőzése

A feljáró és a járda alá, valamint a lépcsőkre fektetett fűtőkábel eltávolítja róluk a havat és a jeget. A tetőre és az ereszcsatornákra szerelve megakadályozzák a jegesedést és jégcsapok kialakulását. A jegesedésgátló rendszerek valóban találékony és jó megoldási alternatívák az okos otthon aspektusából, de gondolni kell a telepítésükre még tél előtt, mielőtt leesik az első hó és beköszönnek a csípős fagyok. Az elektromos fűtési megoldásoknak köszönhetően tehát, megóvhatod a környezetet, és rendkívül energiahatékony és kényelmes fűtési rendszereket hozhatsz létre. Az elektromos fűtést egyszerre használják egyedüli hőforrásként a házak fűtésére, valamint az épületek külső biztonságát növelő jéggátló rendszerként. A kültéri fűtőkábelek hatékony hóeltakarítást és jegesedés-megelőzést tesznek lehetővé. Biztosítják az emberek, az épületek és a környezet biztonságát. Fenntartható megoldást képviselnek a zöld és tiszta jövő érdekében, a hideg évszak alatti alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően.

Infra hősugárzó – megtérülő befektetés a kültér fűtésére!

Kialakításától függetlenül minden infra hősugárzó mindig arra törekszik, hogy a lehető legkisebb veszteséggel melegítse fel a körülötte lévő testeket, ami azt jelenti, hogy nagyon kis deficittel van dolgunk. Ez jóval alacsonyabb fűtési számlákkal jár együtt, ami ennek a megoldásnak kétségtelen előnye. Az infravörös fűtőberendezések jó hírnévnek örvendenek, mivel nagy energiahatékonyság jellemzi őket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az energia akár 99 százalékát fűtésre tudják alakítani. Ennek köszönhetően az infra hősugárzót sokan kültéren helyezik el, hogy ennek köszönhetően télen is igénybe lehessen venni a szeretett teraszt, vagy épp kertet.