Ablakcsere árak – így válassz jól ablakot!

0
439
lany_ablak_elott_ablakbudapest

Ha az ablakok cseréjéről van szó, akkor a határ akár a csillagos ég is lehet – már az árak tekintetében. A mondás pedig itt is igaz, nem minden arany, ami fénylik, avagy nem mindig a legdrágább lesz a legjobb. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

A saját igényeink legyenek a legfontosabbak

Nyílászárók tekintetében manapság alapvetően háromféle típust különböztetünk meg. A műanyag és a fa mellett már a fém ablakok sem ritkák például egy modern családi háznál. Mindhárom jó választás lehet, ha tudjuk, mit is szeretnénk pontosan. A fa ablakok, főleg a modern készítésűek, megközelítik remek szigetelő tulajdonoságukban a műanyag nyílászárókat. Jó választás azok számára, akik kedvelik a természetes anyagokat és idővel akár ők maguk is szeretnék a fát más színűre festeni. Viszont a hátrányuk pont az, hogy idővel muszáj őket átfesteni, illetve a rendszeres karbantartás sem árt. A műanyag ezzel szemben időtálló, ablakcsere árak tekintetében is barátságosabb költségekkel számolhatunk, hiszen népszerű, ezért nagy belőle a választék árban is. A fém ezzel szemben viszont nagyon széles árkategóriával rendelkezhet attól függően, milyen a fém anyaga és a felületkezelése.

Hogyan zajlik a nyílászáró cseréje?

Az ablak- vagy az ajtócserék mindig előzetes felmérés alapján történnek. Ott, a helyszínen beszélik meg a szakemberek az ügyféllel az új nyílászárók típusát, és persze a szín és formabéli elképzeléseket is. Ha nem mi magunk vásároltuk meg az új nyílászárókat, akkor segítenek a megrendelésben, kiszállításban is általában. Ezért a nyílászáró csere árai szintén változatosak lehetnek attól függően, hogy milyen munkadíjjal kell számoljunk. A műanyag nyílászárókat gyorsabb és egyszerűbb beilleszteni, hiszen itt nem kell számolni a hőmérsékletváltozás miatti esetleges dilatációval, amely a fa ablakoknál például megeshet. Ezeket mind bele kell kalkulálni az árba, továbbá azt is, hogy maga az épület milyen állapotban van, milyen építőanyagból készült. A szakemberek ugyanis ehhez mérten tudják a beillesztéshez szükséges egyéb anyagokat is kiválasztani.