Futószőnyeg választása

0
445
futoszonyeg

A futószőnyeg néhány évvel ezelőtt még jellemzően csak az előszobákat díszítette és sokkal inkább funkcionális volt, mind dekoratív. A futószőnyeg választása ma már kicsit összetettebb kérdés, mert a futószőnyeg nem csak az előszobában, de egyéb helyiségekben is nagyon hasznos lehet.

A futószőnyeg ideális választás lehet a kisebb dolgozószobákba, gyerekszobákba, de akár vizuális térelválasztóként is funkcionálhat. Főként panellakásokban jellemző, hogy a kisebb gyerekszobán két gyermek osztozik. Ilyenkor igyekszünk a szobát olyan hangulatúvá varázsolni, hogy mindkét gyermek a magáénak érezhesse, és mindkettő szívesen játsszon és aludjon a szobában. Érdemes megfontolni azt a megoldást, hogy a szobát középen kettéválasztjuk, de nem szó szerinti értelemben, csak vizuálisan. Az egyik oldalra az egyik gyermek kedvenc játékait és tárgyait, a másik oldalra pedig a másik gyermek holmijait pakoljuk. Nem egy nagy szőnyeget kapnak a helyiségbe, hanem két hosszabb szőnyeget, a „saját” térfelükre.

A futószőnyeg akár irodába is kiváló lehet abban az esetben, ha nem szeretnénk az egész irodát végigszőnyegezni a könnyebb takaríthatóság miatt, csak például az íróasztal és a tárgyalópartnereknek fenntartott székek között.

Létezik olyan webshop, ahol olyan futószőnyegek is kaphatóak,amelyek tökéletesen megállják a helyüket a vizes helyiségekben is, így praktikusan használhatóak konyhában vagy fürdőszobában is.

Az úgynevezett Easy Clean szennytaszító védőréteggel felületkezelt futószőnyegek pedig a futószőnyegek között kiemelkedő minőségű, rendkívül könnyen tisztántartható és szuper tulajdonságokkal rendelkező szőnyegek, amelyek szerencsére ma már egyre több webshopban fellelhetők. Az Easy Clean folttaszító réteg egy olyan leheletvékony, speciális védőréteg, amely nem engedi, hogy a különböző szennyeződések bejussanak a szőnyeg szálai közé, így az olyan foltok, mint a kávé, a csokoládé, a szószok, a vörösbor vagy éppen a zsírfoltok csupán tiszta víz segítségével könnyedén és gyorsan maradéktalanul eltávolíthatóak a szőnyeg felületéről. A legmodernebb futószőnyegek már nem csak, hogy rendelkeznek Easy Clean szennytaszító réteggel, de akár mosógépben moshatóak is anélkül, hogy a méretük összezsugorodna vagy engednének a színükből.

A lényeg, hogy a futószőnyeg választásakor ne csak az előszoba jusson eszünkbe és lehetőség szerint ne a legelső lakberendezési boltba beesve próbáljuk meg megtalálni a megfelelő szőnyeget, hanem az interneten böngészve keressünk jó minőségű, Easy Clean folttaszító bevonattal ellátott futószőnyegeket, amelyek hosszú éveken keresztül képesek az eredeti színükben ragyogni, ráadásul sokkal könnyebben tisztántarthatóak a hagyományos futószőnyegekkel szemben.