Ezért hódít a beltéri szigetelés

0
354
belteri szigeteles

A beltéri szigetelés lehetősége egyre többször és több helyen merült fel az elmúlt években. Ez nem meglepő, ugyanis a gazdasági trendek folyamatosan az energiahiányos helyzetek kialakulása felé mutattak, ami most látszik kiteljesedni. A költségek elkezdtek magasra szökni, aminek a kifizetése jelentős terhet ró a háztartásokra. Mivel a fűtés az, ami az egész éves rezsi nagy részét adja, ezért ha itt lehet egy keveset javítani a mérlegen, akkor az érezhető megtakarítást biztosít.

A beltéri szigetelés egyértelműen egy olyan eljárás, amivel megéri élni. Ugyanakkor fontos, hogy precízen történjen meg a kivitelezés, lehetőleg szakértői hátérrel. Ennek hiányában ugyanis felléphetnek olyan hibák, amik a későbbiekben is kellemetlenségeket fognak okozni.

Miért éppen a beltéri szigetelés?

Amikor szigetelésről van szó, akkor általában kétféle megoldásban lehet gondolkodni. Az egyik, amikor kívülre kerülnek a megfelelő anyagok, vagy azok éppen belül kapnak helyet. A beltéri szigetelés azért kevésbé kedvelt, mert ebben az esetben az élettértől vesznek el több-kevesebb felületet. Ennek ellenére vannak olyan esetek, amikor nincs más választás, mert a külső munkálatokra nincs mód alapozni, különféle okokból adódóan. Szerencsére a modern fejlesztéseknek hála, már több olyan terméktípus van létrehozva, amik kevés helyet foglalnak, miközben kiváló eredményt nyújtanak.

A beltéri szigetelés során használt anyagok

A padlóra és falakra gyakran használnak különféle EPS lapokat, amik egyszerűen, ragasztással felvihetők. A kőzetgyapot és üvegvatta általában a mennyezetre kerülnek, amik gipszkartonnal burkolhatók. A beltéri szigetelés ezáltal felülről is kivitelezhető. A padláson, a gerendák közötti rész kitöltésével kiváló lesz az eredmény és még csak a lakrésztől sem kell elfoglalni egyetlen centimétert sem. Amire még kiemelten fontos figyelni a beltéri szigetelés során, hogy nehogy hőhidak keletkezzenek. Ezért jó a szakmai hozzáértés, amivel elkerülhetők a kellemetlen mellékhatások. Egy másik pozitívum ugyanakkor, amit a beltéri szigetelés nyújt, az a hanghatások csökkentése. Ez sem mellékes sajátosság, amire egyre növekszik az igény.