Ezt kell tudni hűtőszekrény vásárlása előtt

0
41
hűtő

Egy hűtőszekrény megvétele nem kis pénzbe kerül, éppen ezért nem mindegy, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat. Ahhoz, hogy megtaláljuk azt a modellt, amely minden igényünket kielégíti, fontos tisztában lenni pár szemponttal, amivel elkerülhetjük a leggyakrabban elkövetett hibákat. Az alábbi útmutatóban segítünk mindenkinek eligazodni a hűtőszekrények világában. Nekünk köszönhetően mindenki a legjobbat találja meg magának.

Milyen típusban gondolkodjunk?

Az onlineMárkaboltok egyajtós hűtőszekrényei ideális választást jelentenek a kisebb háztartások számára, ahol nem kell külön fagyasztó, ahol nincs hely egy hatalmas berendezésnek. A kétajtós változatok a leggyakoribbak, ahol a hűtő- és a fagyasztószekrény külön kap helyet. Praktikus, tökéletes a mérete, nem beszélve arról, hogy energiahatékony.

A Side-by-Side hűtőszekrény a nagyobb háztartások számára ajánlott, hiszen nagyobb tárolókapacitással rendelkezik, általában több funkciót kapnak, mint a hagyományos típusok. Luxusmegoldás a francia ajtós változat, amely két felső ajtóval és egy alsó ajtóval rendelkezik. Alul van a fagyasztó, felül a hűtőszekrény.

Végül, de nem utolsósorban ott vannak a beépíthető berendezések, amelyek elegáns és modern megoldást nyújtanak az otthonunk berendezéséhez. Tökéletesen illik a legtöbb konyhába, ráadásul beleolvad a többi bútorba.

A méret és az energiahatékonyság kérdése

A hűtőszekrény az otthonunk egyik, ha nem a legfontosabb berendezése. A kiválasztásakor figyelembe kell venni a rendelkezésre álló helyet és a háztartás igényeit. Mindenekelőtt mérjük le az eszköz helyét úgy, hogy marad hely a szellőzésnek. Vegyük figyelembe a családtagok számát, hiszen egy négyfős háztartás számára legalább 300-400 literes változat ajánlott.

Gondoljuk át továbbá azt is, hogy milyen gyakran veszünk magunknak friss alapanyagokat, mennyi tárolókapacitásra van szükség. Ha gyakrabban járunk boltba, akkor a kisebb változat is elég lehet. Ha viszont csak heti egyszer jutunk el vásárolni, akkor bizony a nagyobb kapacitást érdemes választani.

Ami pedig az energiahatékonyságot illeti, nem csak környezetvédelmi szempontból fontos tényező. Hosszú távon pénzt takaríthatunk meg azzal, ha nem fogyaszt sokat a berendezés. Nézzük meg az éves fogyasztást, így megtudjuk, hogy mennyi áramra van szüksége éves szinten.

Mennyire fontosak az extra funkciók?

A hűtőszekrények számos kényelmi funkcióval rendelkezhetnek. Az extrák a kényelemért felelnek, mint a No Frost technológia, amely megakadályozza a jégképződést, többé nem lesz szükség manuálisan olvasztani a fagyasztót.

A másik ilyen a víz- és jégadagoló, amely friss vizet és jeget biztosít közvetlenül a hűtőből. A zónázott tárolók pedig lehetőséget adnak arra, hogy minden alapanyag a megfelelő hőmérsékleten várhassa a felhasználást. Ami pedig a smart hűtőszekrényeket illeti, Wi-Fi kapcsolattal rendelkeznek, távolról is beállíthatjuk a hőmérsékletet.