Miért és milyen autóillatosítót használjunk?

0
42
illatosító

Bármennyire is ügyelünk az autónk tisztaságára, kellemetlen szagok mindig előfordulhatnak benne. Ilyen lehet, amikor beáramlik az üzemanyag gőze, vagy az is, ha dugóban araszolunk, és ablakot lehúzva bejön a kipufogógáz. De egy tisztítószer maradványa is okozhat nekünk nem tetsző illatot. De az esetleges beltéri dohányzás, és persze a mindennapi használat általános velejárója is.

Mivel kicsi és zárt térről van szó, amit nehéz átszellőztetni, könnyen bent rekedhetnek a szagok. Szerencsére van megoldás, például a POLIRTECH.HU illatosítóit érdemes kipróbálni! Cikkünkben sorra vesszük, hogy mi mindenre lehet jó egy autóillatosító, és arra is kitérünk, hogy vajon valóban luxusnak számít-e egy luxus-autóparfüm.

Hogyan befolyásolja a kedélyállapotunkat és a hőérzetünket egy autóillatosító?

Amikor beülünk a kocsiba, és nem a benne lévő műszaki tartozékok szaga csap meg bennünket, hanem egy kellemes aroma, akkor a komfortérzetünk sokkal jobb lesz. Ilyenkor szívesebben vágunk neki egy nehezebb, hosszú útnak is. 

Ha például egy tengervizes vagy mentolos, bazsalikomos aromát használunk, akkor az frissítő, motiváló erővel hat ránk. Egy sportos illat pedig az éberségünket tartja fenn. Ezek nyáron még hűsítő érzetet is kelthetnek.

A szegfűszeges, fahéjas kompozíciók hidegebb napokra kiválók. A szantál és a rózsa pedig bármikor tökéletes, de ezek inkább melegséget árasztanak, ezért ősszel és télen célszerű alkalmazni.

Mire jó egy autóparfüm?

Aki vásárolt már új vagy alig használt autót, jól tudja, hogy van egy speciális illata. Vannak, akik számára ez kifejezetten kellemetlen, mások elviselik vagy kimondottan szeretik, mert az újdonság erejével hat. Ha számunkra zavaró, akkor autóillatosítóval tehetünk ellene.

Az alkatrészeknek és a különféle elengedhetetlen vegyi anyagoknak is van szaga, amit eltüntethetünk egy jó minőségű autóparfümmel. De a dohányfüst semlegesítésére is kiváló opció. Amikor pedig el szeretnénk adni a kocsinkat, még az értékét is növelheti, ha kellemes illata van.

Az autóillatosítók típusai

Talán a legrégibb illatosítónak a mindenki által jól ismert, fenyő alakú típusok számítanak, amelyek a mai napig többféle illatban és színben elérhetők. De vannak olyanok is, amelyeket szellőzőrácsra kell szerelni, és egy kapszulából árad az aroma. Sőt, elérhetőek a boltok polcain elektromos verziók is, amelyeket árammal működnek, és ventilátor keringeti az illatanyagot.

A spray formátumokat pedig azért érdemes kipróbálni, mert ezekből akár 1-2 fújás is elegendő a kívánt eredmény eléréséhez.

A minőség fontos!

Bármelyik verziót is választjuk, arra mindenképp figyeljünk, hogy prémiumminőség legyen! Ez nem számít luxusnak, hanem sokkal inkább azt mutatja, hogy tudatosak vagyunk. Egy nem megfelelő illatosító akár még migrént is okozhat.

Csakúgy, mint egy normál parfüm esetében: minél egyedibb és magasabb minőségű az illat, annál biztosabb a hatás. Ilyenek lehetnek például a POLIRTECH.HU Foen márkájú spray illatosító is. Próbáljuk ki őket!